Sarina Wiegman weer beste vrouwelijke coach van het jaar, draagt prijs op aan Spanje

Sarina Wiegman met haar award
Sarina Wiegman met haar award © ANP
DEN HAAG - Sarina Wiegman is door de UEFA verkozen tot beste vrouwelijke coach van het jaar. De Haagse bondscoach van Engeland droeg de prijs op aan de Spaanse voetbalsters, de ploeg waar ze de finale van verloor. De wereldtitel van Spanje wordt overschaduwd door de rel rondom de kus op de mond die de Spaanse voorzitter Luis Rubiales tijdens de prijsuitreiking gaf aan speelster Jennifer Hermoso.
'We weten allemaal van de zaak bij de Spaanse voetbalsters en het doet me echt pijn, als een coach, een moeder van twee dochters, een vrouw en een mens. Het geeft aan dat we nog een lange weg te gaan hebben in het vrouwenvoetbal en de maatschappij. Ik draag deze prijs op aan het Spaanse elftal', sprak Wiegman op het podium tijdens een ceremonie in Monaco, waar ook de loting van de Champions League werd verricht.
'Het team heeft geweldig voetbal gespeeld, waar iedereen van heeft genoten. Dit team verdient het om geëerd te worden en ik wil ze graag trakteren op een applaus.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!