Sintvoorieder1 begint met cadeautjes inzamelen: 'Deur weer open voor donaties'

Esther Blom van Stichting Sintvoorieder1
Esther Blom van Stichting Sintvoorieder1 © Omroep West
DEN HAAG - Het sinterklaasfeest lijkt misschien nog ver weg, maar Esther Blom van Sintvoorieder1 is er al volop mee bezig. Zaterdag is de officiële aftrap en is het pakhuis van de stichting weer geopend. 'We zijn blij met iedereen die een cadeautje doneert.'
'Morgen is de officiële aftrap van ons 14e sintseizoen. Het is voor ons een bijzonder moment, de deur staat dan weer open voor donaties', vertelt Esther Blom van de stichting in Bob Staat Op.
Sintvoorieder1 zamelt elk jaar cadeautjes en snoepgoed in. Daar worden cadeaupakketten van gemaakt. 'Die doneren we aan kinderen die in armoede opgroeien. We willen het voor minimaal 30.000 kinderen doen.'

Actieweek

Het pakhuis, waar de pakketten ingepakt worden en waar mensen cadeautjes kunnen doneren, is vanaf september weer open. 'Mensen kunnen zich inschrijven om pakketjes in te pakken, want wij kunnen het niet helemaal alleen. Morgen komt de wethouder langs, we gaan samen alvast cadeautjes inpakken', zegt Esther.
Net als voorgaande jaren organiseren Den Haag FM en Omroep West in november weer een speciale actieweek, in samenwerking met andere lokale omroepen. Luisteraars kunnen die week cadeautjes brengen naar de Centrale Bibliotheek aan het Spui 'Er zijn ambitieuze plannen. We vinden het fijn dat iedereen weer z'n best doet. We zijn met iedereen blij die een cadeautje doneert', aldus Esther.
Hier vind je de openingsdagen en -tijden van het pakhuis, dat gevestigd is op de Appelgaarde 2-4 in Voorburg.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!