Idee voor duurzaam project? Inwoners kunnen weer 50.000 euro winnen

© Justin Lim (Unsplash)
DEN HAAG - Heb jij een goed idee voor een project gericht op energiebesparing, opslag of opwekking van energie? Dan kun je als inwoner van Den Haag weer meedoen aan de Energie uit de Wijk Challenge. Er is in deze ronde 245.000 euro beschikbaar voor energieprojecten. Per aanvraag kun je maximaal 50.000 euro winnen.
In juni vond de eerste ronde van de Energie uit de Wijk Challenge plaats. Over drie winnende projecten werd toen 130.000 euro verdeeld.
'De drie projecten die in juni de challenge hebben gewonnen laten zien dat er veel verschillende soorten ideeën zijn in de stad, initiatiefrijk en vernieuwend. Van jonge energiecoaches in de Schilderswijk, zonnecollectoren voor betere luchtkwaliteit in huis tot voorlichting over duurzaam eten en wonen', reageert wethouder Arjen Kapteijns.

Plannen zelf uitvoeren

De challenge daagt bewoners nu opnieuw uit om met ideeën te komen waarvan zij vinden dat ze nodig zijn in hun wijk. Met de subsidie en ondersteuning van de gemeente voeren de bewoners hun plannen zelf binnen twaalf maanden uit. Er is nog 245.000 euro beschikbaar voor de energieprojecten.
De inschrijving is sinds 1 september geopend en sluit op 15 oktober.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!