Zomercontrole op herriemakers in het verkeer levert bijna 200 bekeuringen op

© Gemeente Den Haag
DEN HAAG - Er zijn deze zomer bijna 200 bekeuringen uitgedeeld aan bestuurders wiens voertuig teveel herrie maakt. Dan gaat het om het draaien van harde muziek, maar ook auto's met een zogenoemde 'knaluitlaat' zijn beboet. Verkeerswethouder Robert van Asten zegt blij te zijn dat er deze zomer 'stevig op is gehandhaafd'.
'We werken hard aan het tegengaan van asociaal gedrag in het verkeer', vervolgt Van Asten. 'Het aanpakken van "herriebakken" is hier een goed voorbeeld van. Dergelijke voertuigen zijn namelijk een grote bron van overlast.' Om meer te kunnen handhaven krijgt de politie (Eenheid Den Haag) drie nieuwe geluidsmeetapparaten van de gemeente om te kunnen handhaven op voertuigen die voor geluidsoverlast zorgen.
Daarnaast zet de gemeente in op het tegengaan van asociaal verkeersgedrag. Dat gebeurde onder meer met de campagne 'Je auto is gek, maar rij jij normaal'. Die campagne was gericht op jonge mannen tussen de 18 en 25 jaar oud. Daarbij werd op straat met jongeren gesproken en waren er video's op sociale media te zien. Om de verkeersveiligheid te verbeteren is er het 'Uitvoeringsprogramma Verkeersveiligheid 2023-2026'. Daar is ruim 25 miljoen euro mee gemoeid.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!