Pride The Hague verplaatst naar mei volgend jaar door demonstratie Extinction Rebellion

Foto ter illustratie: Norbu Gyachung (Unsplash)
Foto ter illustratie: Norbu Gyachung (Unsplash)
DEN HAAG - Eigenlijk zouden we de regenboogvlag dit weekend weer uit de kast mogen trekken om de Pride The Hague te vieren, maar dat gaat niet meer door. De organisatie heeft laten weten dat de data van het evenement is verschoven naar halverwege mei met als reden dat Extinction Rebellion zaterdag gaat demonstreren in Den Haag.
COC Haaglanden laat weten het klimaatthema ook belangrijk te vinden, dus willen ze Pride niet op dezelfde dag vieren. Daarom zal de Pride en de Pridewalk van 17 tot en met 19 mei 2024 plaatsvinden in onze stad. De organisatie heeft ook gekeken naar andere data dit jaar, maar de beste keuze bleek volgens hen toch mei volgend jaar te zijn. '17 mei is de Internationale Dag tegen Homo-, Lesbo-, Bi-, Trans- en Interseksefobie (IDAHOBIT)', laten zij weten op Instagram.
Voor COC Haaglanden is de datum in mei een passend moment om in Den Haag de Pride te organiseren. 'Wereldwijd wordt er op of rond die datum aandacht gevraagd voor de sociale onwenselijkheid van discriminatie en geweld op grond van seksuele oriëntatie, gender identiteit, expressie of geslachtskenmerken. Op deze dag vieren we ook seksuele-, gender- en seksediversiteit.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!