Ver­gun­ning voor 70 meter hoge woon­to­ren aan Maan­plein is definitief

De gemeente moet uitleggen waarom woontoren Elara de maximale bouwhoogte mag overschrijden
De gemeente moet uitleggen waarom woontoren Elara de maximale bouwhoogte mag overschrijden © Borghese Real Estate
DEN HAAG - De omgevingsvergunning voor een woontoren van ruim zeventig meter hoog aan het Maanplein op de Binckhorst is definitief. Dat is een gevolg van een uitspraak van de Raad van State.
Het college gaf eerder al een omgevingsvergunning voor de bouw van een woontoren in Laak. Omwonenden uit Voorburg kwamen daar tegen in opstand. 'Een van zijn bezwaren was juist de bouwhoogte van de woontoren', meldt de Raad van State. De Afdeling bestuursrechtspraak stelt nu dat het bestemmingplan voor een toren van 70 meter al bestond. De vergunning maakt een bouw van 73 meter hoog mogelijk, 'maar dit valt binnen de gebruikelijke 10% afwijkingsmogelijkheid van het bestemmingsplan'.
Die drie extra meters zouden geen aantasting zijn van uitzicht en privacy van omwonenden. 'Ook de bezwaren van de omwonende over, onder meer, de welstand, verkeer en parkeren slagen niet. Dit betekent dat de omgevingsvergunning voor de woontoren nu definitief is.' In de woontoren komen 183 appartementen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!