Meer vestigingen van en langere openingstijden voor bibliotheken door geld van Rijksoverheid

© Gemeente Den Haag
DEN HAAG - Voor het versterken van de bibliotheek in de stad heeft de gemeente ruim 1,3 miljoen euro van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap toegekend gekregen. Het geld komt uit een regeling waarmee gemeenten een tegemoetkoming kunnen krijgen in de kosten die zij maken voor de oprichting van nieuwe bibliotheekvestigingen en voor het verbeteren van bestaande bibliotheken. 'Dit is geweldig nieuws voor Den Haag.'
Het geld gaat gebruikt worden voor bibliotheken in Benoordenhout en Mariahoeve. De vestigingen in Laakkwartier en het centrum kunnen straks langer open blijven, stelt wethouder Robert van Asten. 'Bibliotheken zijn ongelooflijk belangrijk voor onze stad. Ze zijn een spil in de wijk. Een plek waar mensen uit de buurt elkaar ontmoeten, ook buiten hun normale bubbel. Een plek waar je tot nieuwe inzichten komt; waar kinderen worden voorgelezen, waar ruimte is voor expressie en waar ouderen wegwijs worden gemaakt in de digitale wereld. Ze zijn een plek voor iedereen. Die plekken zijn zeldzaam.'
'Ik ben verheugd dat we met deze bijdrage van het Rijk ons bibliotheeknetwerk in de stad verder kunnen versterken, zodat we voor nog meer inwoners van Den Haag op meer momenten toegankelijk zijn', vult Sam Hermans, directeur Bibliotheek Den Haag en Haags Gemeentearchief aan.
Benoordenhout krijgt aan het einde van het jaar een eigen bieb. In mei werd bekend dat deze een plek krijgt in het souterrain van het 'Rotonde-gebouw' van de ANWB. Het is de bedoeling dat buurtbewoners vanaf eind dit jaar boeken kunnen lenen op de locatie. Den Haag heeft nu zestien wijkbibliotheken verspreid over de stad.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!