'Nare beelden' van vallende baby uit raam opgedoken

© Regio15
DEN HAAG - Er zijn beelden opgedoken van de baby die in februari dit jaar uit het raam viel van een opvang voor Oekraïners in de Schilderswijk. Dat maakte de officier van justitie woensdag bekend op een zitting over de zaak. De 32-jarige moeder van de baby wordt mogelijk vervolgd voor doodslag.
De twee maanden oude baby viel 24 februari van acht meter hoog op straat en overleed twee weken later in het ziekenhuis. Meteen na de val was duidelijk dat het kind niet zelf uit het raam geklommen kon zijn. De moeder werd aangehouden.
Er zijn nu beelden van het incident, liet de officier van justitie weten. 'Het is niet goed te zien, maar het is te zien.' Ze noemde de video te confronterend om later tijdens de behandeling van de zaak te vertonen. De rechter sprak van 'nare beelden'.

Moeder mist zoon 'ontzettend'

In juni zei de moeder dat ze betreurde wat er is gebeurd en dat ze haar zoon 'ontzettend mist'. Ze is inmiddels onderzocht door een psycholoog en psychiater. Het rapport met uitkomsten is klaar.
Verder zijn er mensen uit haar omgeving ondervraagd. Ook het rapport naar het lichaampje van de baby ligt klaar, bleek uit de regiezitting waar de moeder zelf niet bij was. Haar partner en moeder waren wel aanwezig. De inhoudelijke behandeling van de zaak staat gepland op 1 december.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!