Uittips Den Haag: Foodfestival TREK, Open Monumentendag, filmfestival en open dag nieuwe boulderhal

© TREK Festival
DEN HAAG - Het blijft dit weekend nog zomers warm met temperaturen rond de 28 graden. Je kan natuurlijk lekker naar het strand, maar er zijn ook allerlei leuke activiteiten te doen dit weekend. Zoals lekker eten op foodfestival TREK, bijzondere locaties bekijken tijdens Open Monumentendag, een filmfestival op de Binckhorst of check of boulderen iets voor je is bij de open dag van Beest Boulders.

Open Monumentendag

Dit weekend gooien duizenden monumenten de deuren open voor het publiek. Den Haag heeft ongeveer 2250 beschermde monumenten en 20 beschermde stadsgezichten. Hiermee behoort Den Haag tot de top 5 van monumentensteden in Nederland.
In Den Haag, Scheveningen en Kijkduin zijn tijdens Open Monumentendag dan ook tientallen monumentale gebouwen gratis toegankelijk voor publiek. Naast de bijzondere doorgaans niet toegankelijke monumenten zijn er vele andere gebouwen te bezichtigen. Ook zijn er veel leuke extra activiteiten zoals rondleidingen, vaartochten, workshops en fietsroutes te doen.
Op de site van Open Monumentendag vind je alle Haagse locaties waar je naartoe kan.
Open Monumentendag
Open Monumentendag © denhaag.com

Foodtruckfestival TREK

Zin in lekker eten, een drankje en live muziek? Dan moet je dit weekend in het Westbroekpark zijn bij het Foodtruckfestival TREK. In het park staan tientallen mobiele keukens, van oesters tot worst, biologische friet en vegetarisch. Naast live muziek is er theater en zijn er activiteiten voor kinderen.
Het festival is vrijdag, zaterdag en zondag gratis te bezoeken. Vrijdag van 16.00 tot 23.00, zaterdag van 14.00 tot 23.00 en zondag 14.00 tot 21.00 uur.
Op de site van TREK vind je alle info over het festival.

Bewust Den Haag Festival

Zaterdag kan je aan de andere kant van de stad naar het Bewust Den Haag Festival bij Pluk! Den Haag. Op het gratis festival is er kunst, creativiteit, zijn er miniworkshops, meditaties, kinderactiviteiten en kraampjes met eten en drinken.
Meer weten? Check de site van Bewust Den Haag.

Filmfestival Roffa Mon Amour

Op de Binckhorst kan je de komende avonden naar het filmfestival Roffa Mon Amour. Het Rotterdamse festival is voor het tweede jaar op rij een weekend in Den Haag. Tot en met zondag kan je allerlei films kijken in de voortuin van Optie B, aan de Polluxstraat.
De films beginnen om 20.30 uur. Wat er allemaal draait zie je op de site van het filmfestival.

Open dag boulderhal

De nieuwe boulderhal Beest Boulders in het centrum ging afgelopen juni open en organiseert nu een open dag. Zondag kan je in de hal aan de Grote Marktstraat kijken of boulderen iets voor jou is. De hal heeft drie verdiepingen met 250 verschillende boulders. De boulderhal is zondag open tussen 9.00 en 18.00 uur.
Eerder maakten wij deze reportage over de Beest Boulders

Cameretten

Vind je het leuk om nieuw cabarettalent te ontdekken? Dan kan je 9 en 23 september naar de voorrondes van cabaretfestival Cameretten in Theater Dakota. Per avond spelen meerdere cabaretiers een deel van hun programma. Daarna worden de acts gekozen die doorgaan naar de halve finale.
Vorig jaar won Yunas Aktas. Eerdere winnaars van Cameretten zijn onder anderen Brigitte Kaandorp, Theo Maassen, Daniel Arends, Jandino Asporaat en Patrick Laureij.
Meer info en kaarten vind je op de site van Cameretten.

Haagse Notûh

21 muziekgroepen en elf dichters, vertellers en songwriters treden zondag op tijdens het gratis Festival SSSttt … Geheim van Stichting Haagse Notûh. Tussen 13.00 tot 17.00 uur kan je naar bijzondere plekken in de stad voor een optreden. Zo openen het hofje van Nieuwkoop, 't Hooftshofje, de Stadskloostertuin, de Jozef kapel en Podium aan de Varkensmarkt de deuren voor het culturele festival. Het publiek loopt langs de verschillende locaties om te genieten van de optredens.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!