Klimaatdemo en evenementen: gemeente waarschuwt voor verkeersdrukte in Den Haag dit weekend

Utrechtsebaan
Utrechtsebaan © gemeente Den Haag
DEN HAAG - Een demonstratie van Extinction Rebellion op de A12, de Tong Tong Fair, Open Monumentendag en strandbezoekers. Het wordt een druk weekend in Den Haag. Daarom waarschuwt de gemeente voor mogelijke verkeersoverlast.
Extinction Rebellion wil vanaf zaterdag 12.00 uur elke dag de Utrechtsebaan blokkeren. Daarnaast is er extra klimaatdemonstratie bij de Koekamp, waar ook optredens zijn. Op het Malieveld is de Tong Tong Fair en vanwege het warme weer verwacht de gemeente veel drukte naar de stranden.
'We verwachten dat het druk wordt. Daardoor kunnen delen van de stad minder goed bereikbaar zijn. Kijk vooraf goed hoe u uw bestemming kunt bereiken', aldus de gemeente Den Haag. Daarbij zijn er ook werkzaamheden aan de Lozerlaan.

Afsluitingen

De gemeente adviseert om rekening te houden met de extra drukte en mogelijk tijdelijke afsluitingen. Wil je zien hoe druk het is, dan kan je dat real time checken op de Ruimte monitor. Alle werkzaamheden in de stad zijn hier te vinden. Ook raadt de gemeente aan om de auto te parkeren in een van de P+R-locaties van de stad.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!