Bewoners flat Bezuidenhout mogen eindelijk naar huis na lekkage

© Regio15
DEN HAAG - Goed nieuws voor de bewoners van een flat in Bezuidenhout. Tientallen mensen konden sinds afgelopen zaterdag niet terug vanwege een lekkage. 'We hebben een half uur geleden bericht gekregen dat het gebouw is vrijgegeven', vertelt bewoonster Evita vrijdagmiddag.
De lekkage in de flat ontstond op de elfde verdieping. Rond 5.00 uur 's ochtends werden Evita en haar vriend uit bed gebonkt en moesten ze hun woning verlaten. Ze werden opgevangen door hulpdiensten.
'We hebben eerst bij familie gezeten en toen in een hotel', vertelt Evita over de afgelopen week. Sinds een paar dagen sliep ze in een hotel met appartementen. 'Heel fijn om weer zelf je ontbijt te kunnen maken.'

Gebouw vrijgegeven

Donderdag kreeg ze een update dat ze waarschijnlijk maandag naar huis kon. 'De meterkasten zijn met succes vervangen en vrijdag doen ze de laatste testen aan de lift', vertelt Evita. Omdat het water uren door het hele gebouw stroomde, moest alle elektra namelijk goed onderzocht worden.
Maar vrijdag kwam er nog beter nieuws. 'Ik sta in mijn appartement! Ik ging hier een pakketje ophalen en er stonden allemaal hele vrolijke bewoners', vertelt ze. 'We hebben een half uur geleden bericht gekregen van de verhuurder dat het gebouw is vrijgegeven!'
Er hangt volgens Evita een vrolijke sfeer. Wel is er nog steeds werk aan de winkel: door de wateroverlast is er schade ontstaan aan sommige appartementen, wat later hersteld moet worden.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!