Man geschopt en geslagen bij ruzie in tram

Screenshot video Dumpert
Screenshot video Dumpert
DEN HAAG - In een tram vanuit Scheveningen is vrijdagavond een man mishandeld. Hij werd geschopt en geslagen. Het is niet duidelijk wat de aanleiding van de ruzie was. De politie onderzoekt de zaak en is op zoek naar getuigen. Online gaat een video rond van het incident.
De mishandeling in de tram gebeurde rond 20.45 uur op de Jurriaan Kokstraat. Op beelden is te zien dat meerdere mensen zich tegen één man richtten. Iemand deelt de eerste klap uit, waarna hij het haar van diegene vastpakt. Daarna wordt hij geslagen en in zijn gezicht geschopt door andere reizigers. 'Ook lijkt iemand een stekende beweging te maken richting de man', aldus de politie.
Wat er precies gebeurde voor de mishandeling is nog niet duidelijk. Volgens de politie wil de man (nog) geen aangifte doen. 'Vanwege de ernst van het incident doen we toch onderzoek', aldus een persbericht. Daarom is de politie op zoek naar getuigen. Hoe het met het slachtoffer gaat is niet bekendgemaakt.

Beelden

Op de video die rondgaat is te zien dat ook andere mensen de mishandeling filmen. De politie roept mensen op de beelden niet online te delen, maar naar de politie te sturen.
De PVV en Hart voor Den Haag hebben raadsvragen gesteld over de mishandeling. De PVV wil weten of de jongeren bekenden zijn van de politie en wanneer de daders worden opgepakt. Hart voor Den Haag pleit voor een conducteur op elke tram.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!