Klimaatactivisten blokkeerden opnieuw openbare weg: 'Dit is niet toegestaan'

© Regio15
DEN HAAG - Voor de vierde dag op rij blokkeren klimaatactivisten het verkeer in de buurt van het Malieveld. Ruim zestig mensen gingen op de kruising van de A12 met de Zuid-Hollandlaan zitten. Ongeveer veertig mensen zitten een eindje verderop, op een deel van de A12 dat vaker is geblokkeerd. Vanaf 13.00 uur was de weg weer vrij voor verkeer.
'Actievoerders zijn de Zuidhollandlaan en A12/Utrechtsebaan opgelopen. Dit is niet toegestaan', schrijft de gemeente op het sociale netwerk X. 'Vertrekken zij niet dan heeft de politie toestemming om hen te vorderen om weg te gaan en aan te houden. Demonstreren kan op de Laan van Reagan en Gorbatsjov.'
Al vrij snel begon de politie met het weghalen van de demonstranten. Er zijn bussen aangekomen om de aangehouden activisten af te kunnen voeren. Rond 12.30 waren alle actievoerders van de weg gehaald.

Automobilist aangehouden

Een verslaggever van Omroep West ziet dat de wegblokkade tot frustratie leidt bij een automobilist. Hij kwam verhaal halen omdat hij door de blokkade niet verder kon rijden en kreeg het daarbij aan de stok met een agent. De man is aangehouden, meldt ANP.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!