A12 voor vijfde dag op rij geblokkeerd door klimaatactivisten, weg weer vrij

© Regio 15
DEN HAAG - Klimaatactivisten zijn woensdag voor de vijfde dag op rij de weg op gegaan om deze te blokkeren. Een groep is rond 12.00 uur vanaf Koningskade de Utrechtsebaan (A12) opgegaan. Ook de kruising van de Benoordenhoutseweg met de Boslaan is geblokkeerd. Na een twee uur durende demonstratie is de weg weer vrij voor het verkeer.
Ook de demonstratie van vandaag is niet toegestaan op de openbare weg, meldt de gemeente. 'Als zij hier niet vertrekken dan heeft de politie toestemming om hen te vorderen om weg te gaan en aan te houden.' Omroep West meldt dat de demonstranten zijn ingesloten door agenten.
Het gaat volgens een verslaggever van omroep West om een groep van zo'n 200 tot 300 demonstranten. Ze zitten op een weghelft van de A12. Verkeer kan nog wel de stad inkomen, maar Den Haag uitrijden is nu niet mogelijk. Ook staan er zo'n 150 sympathisanten langs de A12.

'Wij blijven volhouden'

Rond half 1 is de politie begonnen met het aanhouden van de demonstranten. Even na half twee zijn de laatste demonstranten door de politie van de weg gehaald en per bus naar het stadion van ADO gebracht. Even na twee uur is de weg weer vrijgegeven voor het verkeer. De politie meldt dat er woensdag ruim 300 personen werden aangehouden.
Ook donderdag lijkt Den Haag op demonstranten te kunnen rekenen. 'Wij blijven volhouden. Iedere dag 12:00', schrijft Extinction Rebellion op het sociale netwerk X.

Bijna 200 actievoerders aangehouden na protest dinsdag

Bij de demonstratie van dinsdag werden er 'een kleine 200 actievoerders' door de politie aangehouden omdat ze de weg niet wilden verlaten. Na een uur was de A12 weer open voor het verkeer.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!