Onderhandelingen centrumlinkse coalitie verlopen constructief: 'We werken voortvarend verder'

Zes partijen gaan nu onderhandelen over een nieuwe coalitie.
Zes partijen gaan nu onderhandelen over een nieuwe coalitie. © Den Haag FM
DEN HAAG - De onderhandelingen voor een nieuw college van D66, GroenLinks, PvdD, PvdA, CDA en DENK verlopen 'constructief', dat meldt informateur Arie Slob in een tussenbericht. De partijen zijn er echter nog niet uit, Slob stelt dat er over twee weken een nieuwe update volgt. 'We werken voortvarend verder.'
Sinds eind augustus wordt er door D66, GroenLinks, PvdD, PvdA, CDA en DENK onderhandeld. Dit gebeurde nadat werd geconcludeerd dat er geen coalitie met Hart voor Den Haag, VVD en D66 kon komen. Ook een variant van HvDH en VVD Partij voor de Dieren, Denk, SP en de ChristenUnie/SGP mislukten.
De onderhandelende partijen hebben onlangs aan andere partijen input gevraagd. De twee grote rechtse partijen zijn daarin samen opgetrokken en hebben onder meer lastenverlichting onder de aandacht gebracht, evenals meer geld voor veiligheid.
De SP heeft te kennen gegeven de regelingen rond de Ooievaarspas te willen uitbreiden en het openbaar vervoer voor kinderen tot en met 11 jaar gratis te maken. Al geeft ze aan dat hun wensenlijst nog groter is.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!