18-jarige opgepakt voor schietpartij Wateringse Veld

© Regio15
DEN HAAG - Een 18-jarige man is opgepakt voor het neerschieten van een 41-jarige man op de Laan van Wateringse Veld. Het slachtoffer werd woensdag rond 17.30 uur beschoten. De verdachte vluchtte daarna op een zwarte scooter.
Later op de avond werd de verdachte opgepakt. Hij zit op dit moment vast en wordt verhoord. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht, volgens de politie is hij buiten levensgevaar.
De politie is nog op zoek naar getuigen die iets gehoord of gezien hebben van het schietincident. Ook ontvangen ze graag videobeelden van de beschieting.

Tweede schietpartij Wateringse Veld

Twee weken geleden werd de wijk Wateringse Veld ook al opgeschrikt door een schietpartij. Op die bewuste maandag 28 augustus werd Ibrahim Demir op straat doodgeschoten. Daarvoor zit een 22-jarige man vast als verdachte. Hij werd in een vliegtuig gearresteerd, dat op het punt stond naar Turkije te vliegen.
De PvdA heeft raadsvragen gesteld over het geweld in de wijk. De partij wil een politiebureau of een permanente standplaats voor agenten in de wijk. 'De wijk groeit, en net als in Zuidwest wordt er hier de komende jaren meer gebouwd. Daardoor neemt ook het aantal incidenten toe', aldus raadslid Mairan Sewtahal.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!