Uittips Den Haag: Prinsjesfestival, Circus Renz en surffestival Scheveningen

PrinsjesHatwalk 2019
PrinsjesHatwalk 2019 © Emmie van Poelgeest
DEN HAAG - Het is bijna Prinsjesdag, dat betekent dat het Prinsjesfestival weer in volle gang is. Maar er is meer te doen in de stad, zoals Circus Renz, het Surf Festival Scheveningen, een buurtfestival in Segbroek en Mosselfeest in het Zeeheldenkwartier. Wij zetten de uittips voor dit weekend voor je op een rij.

Prinsjesfestival

Dinsdag is het Prinsjesdag, de derde dinsdag van september. Voorafgaand wordt dat gevierd met het Prinsjesfestival. Overal in de stad zijn allerlei activiteiten te doen, zoals een pubquiz, cabaret, debatten, een markt en een hoedenmodeshow.
Sommige events zijn gratis toegankelijk, voor andere heb je tickets nodig. Het hele programma vind je op de site van het Prinsjesfestival.

Rondrit koets

Wil je nog even in de koninklijke sferen blijven? Dan kan je zaterdag een rondrit maken in een koets door het centrum. Wuif naar anderen en voel je even een koning of koningin vanuit de koets. Ondertussen ontdek je de koninklijke highlights van de binnenstad terwijl de koetsier je alles vertelt over de koninklijke geschiedenis van de stad.
Tijden en tickets vind je op de site van Stadskoetsiers.
© Thehague.com

Generale repetitie Prinsjesdag

Om je koninklijke weekend compleet te maken kan je zondag tussen 10.00 en 11.30 uur de generale repetitie voor Prinsjesdag bijwonen. De start begint bij de Koninklijke stallen en gaat via de Hogewal naar het Lange Voorhout en de Koninklijke Schouwburg.
Om Prinsjesdag dinsdag goed te laten verlopen wordt er volop geoefend en getraind. Publiek kan langs de route de repetitie bijwonen.

Circus Renz

In het Zuiderpark staat de komende tien dagen een circustent van Circus Renz. Van paarden tot clowns en acts hoog in de nok van de tent, er valt van alles te zien. Van 14 tot en met 24 september staat het circus in het Zuiderpark.
Kaarten zijn een uur voor de show te krijgen via de kassa of online via de site van Circus Renz. Voorstellingen zijn op donderdag (17.00 uur), vrijdag (17.00 uur), zaterdag (14.00 uur) en zondag (13.00 uur). Heb je een Ooievaarspas? Dan kan je met korting naar het circus. Die kaarten kan je, op vertoon van je pas, kopen bij de kassa.
© Circus Renz

Buitenbios

De komende avonden kan je genieten van een van de koninklijke films tijdens de buitenbioscoop bij de Waalse Kerk, op een steenworp afstand van Paleis Noordeinde. Elke dag om 18.00 uur draaien ze een familiefilm en om 20.30 een film voor volwassenen. Denk aan The Lion King, Corgi en Zwartboek.
Kaarten kosten 8 euro per stuk, inclusief een drankje. Check deze site voor tickets en tijden.

Buurtfestival Segbroek

Op 15 en 16 september vindt Republiek Elektriek in Den Haag plaats. Een mini-Lowlands in Den Haag. Twee dagen vol creatieve ontdekkingen voor jong en oud op Wijkpark de Verademing. Terug van weggeweest is de Buurtcamping. Vanaf vrijdag tot en met zondagochtend kan je nazomerend nog een klein beetje vakantie vieren.
Meer info vind je hier.

Youth Summerfest

Ben je nog geen 18 en heb je zin in een feestje? Dan moet je zaterdag in het Zuiderparktheater zijn voor het gratis Youth Summerfest. Er is live muziek van KM, Yxng Le, Dylisa, Jmani en DJ Gamo en DJ Jayh Martina. Coole activiteiten en een te gekke talentshow met vette prijzen. Zorg dat je erbij bent op 16 september van 15.00 tot 21.00 in het Zuiderparktheater.

Surffestival Scheveningen

Bij The Shore kan je zaterdag naar het Scheveningen Surf Festival. Het is de vierde editie van het festival. Er zijn workshops, een skate contest, kijk een surfdocu of ga naar de jamsessie.

Open dag Haagse openbaar Vervoermuseum

Maak een rit in een 71 jaar oude tram of bekijk een tentoonstelling over mobiliteit tijdens de open dag van het Haagse openbaar Vervoermuseum. Het museum is zaterdag open van 10.00 tot 16.00 uur, er zijn vier momenten waarop me een tramrit kan maken (10.30, 12.00, 13.30 en 15.00 uur). De toegang en tramritten zijn gratis.

A Drag Night Out

Voor de tweede keer wordt zaterdag in het Laaktheater een Drag-avond georganiseerd. Er is muziek en een bingoshow, gepresenteerd door Dee Dee Jansen. Na de show kan je op de foto met je favo dragqueen.
Info en tickets vind je op de site van het Laaktheater.

Mosselfeest

De Piet Heinstaat in het Zeeheldenkwartier staat zondag in het teken van het Mosselfeest. Geniet van heerlijke mosselen onder het genot van een biertje en live muziek. Proef de meest uiteenlopende mosselrecepten, gemaakt door de plaatselijke horeca.
Ook voor kinderen is er van alles te doen of shop bij de Flagship Market en in de shops.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!