Kruising Rijswijkseweg met Neherkade veiliger gemaakt: rijstroken en verkeerslichten aangepast

© gemeente Den Haag
DEN HAAG - Het kruispunt van de Rijswijkseweg en de Neherkade is aangepakt om het veiliger te maken. Zo is de rijstrookindeling veranderd en zijn de verkeerslichten aangepast. De gemeente hoopt hiermee dat er minder ongelukken gebeuren.
Op het kruispunt gebeurde de afgelopen drie jaar meer dan zes ongelukken met letsel. Zo kwamen fietsers en voetgangers die vanuit de stad de Neherkade overstaken meerdere malen in botsing met auto's die vanaf dezelfde kant de Neherkade opdraaiden. Beiden hadden groen licht waardoor er ongelukken gebeurden.
Automobilisten die af wilden slaan moesten dan wachten op de overstekende voetgangers. Maar vanuit auto's daarachter die rechtdoor wilden werd er geregeld ongeduldig getoeterd. Daarom is het kruispunt nu aangepakt en is de rijstrookindeling veranderd.

Minder lang wachten

Fietsers en afslaande automobilisten krijgen niet meer op hetzelfde moment groen licht. Ook zijn de verkeerslichten aangepast voor voetgangers en fietsers, waardoor ze vaker groen licht krijgen en minder lang hoeven wachten. Het kruispunt is volgens de gemeente daardoor 'fietsvriendelijker, overzichtelijker, rustiger en veiliger geworden'.
Wethouder Robert van Asten (D66) is blij met de verandering 'Het aantal verkeersslachtoffers moet naar beneden. Ik ben blij dat we het kruispunt veiliger hebben gemaakt. We gaan niet stilzitten en ook de komende tijd blijven we blackspots aanpakken', aldus de wethouder over de gevaarlijke verkeerspunten in de stad.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!