Nieuwe podcast Den Haag Deze Week: 'Mina's oma slaapt buiten, uit angst voor naschokken'

© The Hague and Partners
DEN HAAG - In de nieuwe podcast 'Den Haag Deze Week' praten we je iedere zaterdag in een halfuur tijd bij over de afgelopen nieuwsweek in onze stad. Verslaggevers van Den Haag FM schuiven wekelijks aan met hun verhalen. De podcast wordt gepresenteerd door Rob Kemperman.
In deze eerste editie schuiven Judith Tielemans (verslaggever Wijken en Diversiteit) en Maxime Kok (verslaggever Politiek) aan. Samen praten ze je bij over het vertrek van VVD-raadslid Alexander Roep, de vernieuwing van de Pier op Scheveningen en de actie van Mina voor hulp aan slachtoffers na de aardbeving in Marokko. 'Ze vertelde me dat haar oma nu buiten sliep, uit angst om naschokken te voelen', vertelt Judtih.
Verder was Judith op bezoek bij Jachtwerf de Haas op de Binckhorst. De jachtwerf werd verwoest door een grote brand en is nu weer bijna hersteld. Natuurlijk werpen we ook een blik op de dagelijkse protesten van klimaatactivisten op de A12. 'Er zijn zeker wat raadsleden die dit met lede ogen aanzien', weet Maxime. 'Hart voor Den Haag en VVD vooral, die hoor je er heel vocaal over dat het niet kan. En die horen ook in de stad dat mensen het zat zijn. Die willen naar hun werk toe, die willen ergens heen en die staan vast. En dat geluid laten ze horen in de raad. Aan de linkerkant van het spectrum hoor je meer steun voor de demonstranten.’
Heb je tips voor mooie verhalen of leuke activiteiten? Geef dat dan door via denhaagfm.nl of op een van de socials.
De podcast van Den Haag FM is te vinden op Spotify en Google Podcasts.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!