Honderden klimaatdemonstranten van de Utrechtsebaan gehaald na negende blokkade

© Regio15
DEN HAAG - Honderden demonstranten van Extinction Rebellion zijn zondagmiddag voor de negende dag op rij de Utrechtsebaan opgelopen voor een demonstratie. De A12 ging halverwege de middag weer open voor verkeer. De politie hield ruim 400 mensen aan.
Een kwartier na het begin van het protest begon de politie met arrestaties. Ook is opnieuw het waterkanon ingezet tegen actievoerders die niet uit zichzelf weggaan. Demonstranten werden in HTM-bussen gezet en weggevoerd. Rond 14.00 uur waren alle demonstranten van de weggehaald. De weg wordt nog schoongemaakt en gaat daarna weer open voor verkeer.
De gemeente wil dat de actievoerders elders gaan demonstreren. Afgelopen week greep de politie bijna meteen na het begin van het protest in en was de weg meestal na twee uur weer vrij voor het verkeer.

Dag 9

Extinction Rebellion zegt elke dag de A12 te blokkeren, net zo lang tot de overheid alle financiële regelingen voor de fossiele industrie stopzet. Vorige week zaterdag begon de dagelijkse blokkade. Toen werden ruim 2400 mensen aangehouden, op zondag ruim 500 mensen. De afgelopen week zijn elke dag een paar honderd mensen meegenomen door de politie. Gisteren werden er tijdens de blokkade meer dan 650 mensen aangehouden.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!