Vier jongeren opgepakt voor mishandeling in tram

Screenshot video Dumpert
Screenshot video Dumpert
DEN HAAG - Vier vrouwelijke jongeren (19, 17, 16 en 16 jaar) zijn opgepakt voor de mishandeling in de tram op vrijdag 8 september. In een tram vanuit Scheveningen ontstond een ruzie, waarbij een man in elkaar werd geslagen.
De mishandeling in de tram gebeurde rond 20.45 uur op de Jurriaan Kokstraat. Op beelden is te zien dat meerdere mensen zich tegen één man richtten. Iemand deelt de eerste klap uit, waarna hij het haar van diegene vastpakt. Daarna wordt hij geslagen en in zijn gezicht geschopt door andere reizigers. Beelden van de mishandeling werden online gedeeld.
Van de vier verdachten is de 19-jarige vrouw na het verhoor vrijgelaten. De drie andere verdachten mogen thuis het verdere proces afwachten, onder voorwaarden. Wat die afspraken zijn, is niet bekend. De politie sluit niet uit dat er meer mensen worden opgepakt.

Oorzaak ruzie nog onbekend

Het is nog steeds onduidelijk waarom er een conflict ontstond in de tram, aldus de politie. Het slachtoffer wilde vooralsnog geen aangifte doen, maar vanwege de ernst van de situatie doet de politie toch onderzoek en is nog steeds op zoek naar getuigen. Hoe het met de man is, is niet bekendgemaakt.
De mishandeling in de tram werd door passagiers gefilmd en is online gezet. De politie vraagt mensen om geen filmpjes online te zetten, maar ze door te sturen naar de politie.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!