Twaalfde klimaatdemonstratie na ruim uur weer voorbij: 'Blokkade van de A12 is weer beëindigd'

© Regio15
DEN HAAG - Klimaatdemonstranten van Extinction Rebellion zijn woensdag voor de twaalfde keer de A12 (Utrechtsebaan) opgelopen voor hun protest. 'Dit is niet toegestaan', meldt de gemeente opnieuw op X. Na een klein uur was de weg weer vrijgemaakt door agenten. Bij het protest zijn ruim 100 actievoerders aangehouden.
Tientallen mensen zijn de straat op gegaan. Daardoor is de weg 'de stad uit' afgesloten. De andere kant op kan verkeer nog wel gebruik maken van de weg. De demonstranten zijn inmiddels door de politie opgeroepen om de snelweg te verlaten. 'Doet u dit niet, dan zult u worden aangehouden en hierbij kan water én geweld worden gebruikt', klinkt het door de megafoon. 'Demonstreren kan op de Laan van Reagan en Gorbatsjov', stelt de gemeente.
Na een klein uur is de weg weer vrijgemaakt van demonstranten. 'De blokkade van de A12/Utrechtsebaan is weer beëindigd', meldt de gemeente rond kwart over een in de middag. De weg is tevens schoongemaakt en weer vrijgegeven. Er zijn woensdag ruim 100 actievoerders aangehouden, meldt de politie. Daarnaast werden tien personen aangehouden 'voor het blokkeren van de weg waardoor er gevaar op de weg wordt veroorzaakt of kan worden veroorzaakt'.
De klimaatactivisten gaan sinds zaterdag 9 september dagelijks om 12.00 uur de Utrechtsebaan op uit protest tegen de financiële regelingen van de overheid voor de fossiele industrie.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!