Geen boete en rectificatie voor muziekproducer na boze mails over ex-collega

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © ANP
DEN HAAG - Muziekproducent Guy Horstink van Acid Planet hoeft geen boetes te gaan betalen voor negatieve uitlatingen die hij heeft gedaan over een oude partner, Clone Music uit Rotterdam. Ook hoeft hij niets te rectificeren. Dat heeft de rechter besloten in een kort geding dat was aangespannen door Clone Music.
De Haagse producer en Rotterdamse Clone Music werkten jarenlang nauw samen in de productie van techno-muziek. Maar in juni 2022 zetten ze er een punt achter en maakten afspraken daarover in een overeenkomst. Eén van de punten daaruit was dat de oud-zakenpartners geen negatieve uitlatingen over elkaar doen in het openbaar.
Andere bedrijven in de muziekwereld kregen op 18 mei dit jaar echter e-mailtjes van Horstink over vermeende wanpraktijken bij Clone Music. Er zouden muziekrechten zijn misbruikt en inkomsten niet eerlijk verdeeld. De berichten kwamen ook op een afscheiden Facebookpagina te staan.

Smaad en laster

Volgens Clone Music is Horstink bezig met smaad en laster. De teksten werden vervolgens verwijderd. In een e-mail van 10 augustus vorig jaar nam Horstink ook weer afstand van de woorden in eerdere mails.
Toch stapte Clone Music drie weken geleden naar de Haagse rechter om in een kort geding een rectificatie en boetes oplopend tot 50.000 euro te eisen van Horstink. Volgens het bedrijf is er een stok achter de deur nodig. Anders zouden de negatieve berichten van Horstink toch weer door kunnen gaan.

Geen aanwijzingen

Volgens de rechter zijn er geen aanwijzingen dat de Haagse muziekproducer doorgaat met smaad en laster over Clone Music. Hij heeft zelf aangegeven de muziekwereld helemaal te gaan verlaten.
Ook staat volgens de rechter niet vast dat Horstink verplicht is om een boete te betalen voor de negatieve uitlating die hij eerder deed. Daardoor gaat de Haagse producers dus vrijuit.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!