Dertiende protestdag Extinction Rebellion op Utrechtsebaan binnen half uur beëindigd

© Regio15
DEN HAAG - 94 demonstranten van Extinction Rebellion zijn donderdag opgepakt voor het blokkeren van de A12. De actievoerders liepen om 12.00 uur de weg op waardoor die tijdelijk werd afgesloten. De dertiende protestdag duurde niet lang. Binnen een half uur had de politie alle demonstranten weggehaald.
Sinds 9 september blokkeren actievoerders dagelijks om 12.00 uur de Utrechtsebaan. Extinction Rebellion (XR) zegt daarmee door te gaan tot de overheid alle financiële regelingen voor de fossiele industrie stopzet.
Bij elke demonstratie worden demonstranten gevraagd te vertrekken, de gemeente wil niet dat ze op de weg gaan zitten. Tegen actievoerders die blijven wordt het waterkanon ingezet. Daarna worden ze met bussen afgevoerd. Woensdag werden er 138 demonstranten aangehouden.
Naast mensen op de weg staan er ook activisten in de berm te protesteren, zoals de groep Grootouders voor het klimaat. 'Wij maken ons ernstig zorgen over de klimaatverandering. En over de wereld waarin de komende generaties zullen leven ten gevolge van de opwarming van de aarde.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!