Uittips Den Haag: Vliegerfestival, koren Zingen aan Zee en Stadsspelen

Vliegerfestival
Vliegerfestival © thehague.com
DEN HAAG - Ga op Scheveningen vliegers kijken tijdens het Vliegerfestival of kijk en luister naar optredens tijdens het korenfestival Zingen aan Zee. Wij zetten de verschillende uittips voor dit weekend op een rij.

Red Bull Stalen Ros

Komen ze droog aan de overkant of wordt het toch een natte onderbroek? Zo'n veertig duo's doen zaterdag op de Prinsessegracht mee met de fietsrace Red Bull Stalen Ros.
Deelnemers bouwen zelf hun fiets en moeten via allerlei obstakels de finish proberen te halen. 'Er zijn hindernissen: bruggen, moeilijke stenen, een versmalling. Je moet dan de eindbel halen', vertelde deelnemer Tim Senders eerder.
© Red Bull

Stadsspelen

BMX/pumptrack, freerunning, E-sports, wandelen of boksen. Op de Stadsspelen in het Zuiderpark kan je dit weekend allerlei sporten en spellen doen. Ook zijn er demonstraties van sporters, clinics, muziekoptredens en dansacts. Wellicht ontdek jij wel je nieuwe sport.
De Stadsspelen zijn zaterdag en zondag bij de Sportcampus Zuiderpark van 10.00 tot 17.00 uur en is gratis te bezoeken!
© thehague.com

Vliegerfestival Scheveningen

Op Scheveningen kan je zaterdag (11.00 en 17.00 uur) gaan kijken naar het Vliegerfestival. Ten zuiden van De Pier kan je de meest bijzondere en grootste vliegers van de wereld bewonderen. Vliegeraars uit tientallen landen geven shows en demonstraties zoals powerkiting, stuntvliegeren en megakite-éénlijnsvliegeren. Zaterdag om 20.00 uur worden er vliegers met lampjes de lucht in gelaten.
Uiteraard kan je ook zelf vliegeren, dus neem vooral je eigen vlieger mee. Ook zijn er verschillende workshops voor kinderen waar ze vliegers kunnen maken en versieren.

Korenfestival Zingen aan Zee

1500 artiesten van 35 koren zijn zaterdag te bewonderen tijdens het korenfestival Zingen aan Zee op Scheveningen. Er zijn in totaal twaalf podia waar alle genres voorbij komen: pop, shanty, gospel, jazz, rock, wereldmuziek, folk maar ook een cover van het André Rieu-orkest. Ook kan je workshops en masterclasses volgen.
Het festival wordt gehouden tussen 12.00 en 17.00 uur. De binnen-, buiten- en pop-uppodia vind je van het strand naar Keizerstraat tot Scheveningseweg.
Dirigent en pianist Gregor Bak
Dirigent en pianist Gregor Bak © thehague.com
Heb je dan helemaal de smaak te pakken? Dan kan je zondag (tussen 11.00 en 17.30 uur) in het Zuiderpark nog naar het Korenfestival met de beste Haagse koren. Het festival is gratis te bezoeken.

Just Peace Open dag

Altijd al een kijkje willen nemen in het Vredespaleis of het Internationaal Strafhof? Dan is zondag je kans tijdens de Just Peach Open Dag (10.00 en 17.00 uur). Meer dan twintig organisaties openen hun deuren. Ontdek er de geschiedenis en hoor de verhalen van de mensen die er werken.
Er zijn wandel- en fietstochten met een gids, boeiende presentaties, gesprekken en tentoonstellingen. De dag is gratis te bezoeken. In het Nationaal Monument Oranjehotel is een speciaal vredesconcert in samenwerking met het Residentie Orkest.
Info en tickets vind je hier.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!