Verdachten dodelijke steekpartij Erasmusweg geven elkaar de schuld

© Regio15
DEN HAAG - De twee verdachten van de dodelijke steekpartij aan de Erasmusweg in Den Haag geven elkaar de schuld. Dat bleek donderdag tijdens een nieuwe zitting in de zaak. Bij de steekpartij kwam de 40-jarige Karim el Kadi om het leven.
Het slachtoffer werd op 26 februari zwaargewond in een portiek in de straat gevonden. Hij bleek te zijn neergestoken en overleed diezelfde avond in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.
In juni werden twee mannen aangehouden als verdachten. Het ging om de 29-jarige Ismail H. en de 43-jarige Taoufik E. Donderdag werd de zaak voor het eerst behandeld. Hoewel ze nog steeds vastzitten, waren de verdachten zelf niet aanwezig in de Haagse rechtbank.

Onderzoek nog lang niet afgerond

Tijdens de zitting werd de stand van zaken van het onderzoek besproken. Het Openbaar Ministerie gaf hierbij aan dat dit nog lang niet hebben afgerond. De officier van justitie gaat ervanuit dat het nog zeker een half jaar duurt voordat de zaak inhoudelijk behandeld kan worden, aldus Omroep West.
Volgens het OM blijkt uit de verhoren dat de twee verdachten elkaar als schuldigen van de steekpartij aanwijzen. H. zou volgens zijn verklaring beneden bij de flat naar muziek hebben staan luisteren op het moment dat E. het slachtoffer dodelijk verwond zou hebben. Hij heeft gezegd het slachtoffer helemaal niet gekend te hebben en dat het E. was die Karim al eerder had ontmoet.

Motief nog niet duidelijk

Voor het OM is nog niet duidelijk wat het motief zou zijn geweest voor de steekpartij. Op 15 december staan beide verdachten opnieuw voor de rechter voor een nieuwe zitting. Ook dan zal de zaak nog niet inhoudelijk worden behandeld.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!