A12 opnieuw geblokkeerd door klimaatactivisten

© Regio15
DEN HAAG - Opnieuw blokkeren demonstranten van Extinction Rebellion de Utrechtsebaan. Het is de veertiende dag op rij dat ze dit doen. Meer dan honderd mensen liepen rond 12.00 uur de weg op. Het verkeer kon daardoor niet via de Utrechtsebaan de stad uit rijden. Er werden vrijdag 213 mensen opgepakt, meldt de politie.
Sinds 9 september blokkeren de klimaatactivisten de A12. Ze doen dit omdat ze willen dat de overheid stopt met de 'fossiele subsidies', zoals belastingvoordelen voor bedrijven in de fossiele industrie. De actiegroep zegt net zo lang door te gaan tot de overheid hiermee stopt.
De politie begon vrijdagmiddag vrij snel met het verwijderen van de demonstranten. Sommigen hadden zich vastgelijmd aan de weg, anderen zaten aan elkaar vast met buizen. Na anderhalf uur waren de actievoerders allemaal van de weg af. Na het schoonmaken van de weg kon die weer open voor verkeer.

Arrestaties

Aangezien het demonstreren op de weg door de gemeente verboden is, grijpt de politie bij elk protest in en worden actievoerders met de bus afgevoerd. Woensdag duurde het protest ongeveer een half uur, de politie hield toen 91 mensen aan.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!