Fietsrace van Red Bull op de Prinsessegracht gaat niet door vanwege slechte waterkwaliteit

© Red Bull
DEN HAAG - Een baan op het water vol obstakels oversteken op een zelfontworpen fiets. Vandaag zou de eerste editie van Red Bull Stalen Ros plaatsvinden op de Prinsessegracht, maar het evenement kan door de hevige regenval en de daardoor slechte waterkwaliteit in de gracht niet doorgaan.
Het moest een episch evenement worden, waarbij deelnemers een groot parcours moeten trotseren met hun stalen ros. Veertig duo's, waaronder bekende Nederlanders, gingen meedoen aan de fietsrace, die doet denken aan 'Te land, ter zee en in de lucht.'
Vanochtend maakte de organisatie echter bekend dat het evenement, dat om 13:00 uur zou beginnen, niet door kan gaan. Uit metingen van de GGD blijkt dat de kwaliteit van het water zeer slecht is, wat veel gezondheidsrisico's met zich meebrengt voor de deelnemers. De slechte kwaliteit water komt door de hevige regenval van de afgelopen tijd en een overstroming van het riool.
De organisatie geeft aan ontzettend te balen dat het evenement niet door kan gaan, maar kijkt samen met de gemeente naar mogelijkheden om de race op korte termijn alsnog te laten plaatsvinden.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!