Honderden demonstranten op A12 voor vijftiende protest

© Regio15
DEN HAAG - Honderden demonstranten van Extinction Rebellion zijn zaterdag de A12 opgelopen voor hun vijftiende protest op rij. Tegen 14.00 uur was de blokkade beëindigd door de politie. 552 mensen zijn aangehouden.
Vrij snel na het begin van de demonstratie om 12.00 uur begon de politie met het afvoeren van de actievoerders. Ook is het waterkanon ingezet tegen demonstranten die niet uit zichzelf weggingen.
Sinds 9 september blokkeren de klimaatactivisten de A12. Ze doen dit omdat ze willen dat de overheid stopt met de 'fossiele subsidies', zoals belastingvoordelen voor bedrijven in de fossiele industrie. De actiegroep zegt net zo lang door te gaan tot de overheid hiermee stopt.

Verboden

Aangezien het demonstreren op de weg door de gemeente verboden is, grijpt de politie bij elk protest in en worden actievoerders met de bus afgevoerd. Vrijdag werden er 213 mensen opgepakt.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!