Camera's opgehangen bij pollers Escamplaan: doorrijders krijgen boete van 140 euro

© Regio15
DEN HAAG - Op de Escamplaan (naast het HagaZiekenhuis) wordt maandag begonnen met het ophangen van camera's bij de pollers. Vanwege de werkzaamheden is een deel van de weg afgesloten. Eind oktober gaan de camera's aan.
De pollers, vlak bij het HagaZiekenhuis in Den Haag, zorgen sinds 2021 voor problemen. Sinds die tijd botsten meer dan 50 automobilisten op de poller. Eerder dit jaar besloot de gemeente daarom al om de paaltjes naar beneden te zetten en naar een oplossing voor de langere termijn te zoeken.
Uiteindelijk is besloten om te kiezen voor camera's bij de pollers. Alleen lijnbussen en hulpdiensten mogen rechtdoor rijden. Verkeer dat er niet doorheen mag wordt geregistreerd door de camera. De eerste maand krijgen automobilisten nog een waarschuwing, daarna krijgen ze een bekeuring van 140 euro als ze toch doorrijden.

Weg tijdelijk dicht

De werkzaamheden om de camera's op te hangen duren ongeveer twee dagen. Er wordt gewerkt tussen 7.00 en 17.00 uur. Een deel van de weg wordt tijdens de werkzaamheden afgesloten. Waarschijnlijk gaan de camera's eind oktober aan. Het gaat om een proef van twee jaar.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!