Column Marcel Verreck: Prinsjesdag is langzamerhand 'Rillende Prinsesjesdag'

Marcel Verreck
Marcel Verreck © Den Haag FM
DEN HAAG - Marcel Verreck spreekt in zijn wekelijkse column in het politieke radioprogramma Spuigasten op Den Haag FM zijn stadsgenoten toe.
Naar vrouwen fluiten mag niet meer, maar de activisten op Prinsjesdag trokken zich daar niets van aan. Natuurlijk, ergens op het balkon stonden de koning en zijn broer, maar de blauwbloedige dames die zich zo plichtsgetrouw in nieuwe toiletjes hadden gehuld, kregen de volle laag. Een koude douche, te vergelijken met de dagelijkse waterballetten op de A12.
De scheidsrechterfluitjes snerpten boven de adhesiebetuigingen uit, het leek ook wel alsof er minder oranjeklanten op de been waren. Zou je kunnen zeggen, niet op de been, dan toch, vanwege leeftijd en conditie, op de tribune, maar die oogde even desolaat als een filiaal van BCC. Natuurlijk, er stond wind, wellicht dat er wat fragiele vorstenhuis-aanbidders van de banken waren weggewaaid, maar het enthousiasme der monarchisten kon het protest toch niet overstemmen.
Bekijk hier de volledige column.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!