Den Haag roept inwoners op om afval beter te scheiden na grote brand bij afvalverwerker AVR

Brand bij AVR Rotterdam
Brand bij AVR Rotterdam © ANP
DEN HAAG - Afvalverwerkingsbedrijf AVR in Rotterdam heeft de gemeente Den Haag gevraagd om de aanvoer van restafval te beperken. Dat verzoek volgt na de twee dagen durende brand bij het bedrijf. 'AVR en de gemeente Den Haag hebben nauw contact over de ontstane situatie', meldt een woordvoerder van de gemeente.
In een loods van een afvalwerker in Rotterdam brak afgelopen donderdag brand uit. De schade die daarbij ontstond op het terrein van de AVR fors. Hoe groot precies is nog steeds onduidelijk, omdat een aantal getroffen gebouwen niet veilig genoeg is om te betreden. Dat zegt een woordvoerder van het bedrijf dat sinds donderdag stilligt.
Het afval van meer dan twee miljoen huishoudens wordt bij AVR verwerkt. Het gaat daarbij om afval uit onder meer Rotterdam, Leiden, Den Haag, Utrecht en heel Zeeland. 'We zijn met de gemeenten in gesprek over hoe we hun afval kunnen onderbrengen op andere plekken. Dat is op dit moment een lappendeken van maatregelen. Het gaat om tijdelijke opslag of aanvoer naar andere afvalverwerkers', vertelt het bedrijf aan het ANP.

Binckhorst

Haags afval wordt eerst naar het overslagstation op de Binckhorst gebracht. Van daar wordt het door de AVR afgevoerd naar Rotterdam. Op dit moment zoekt het bedrijf naar alternatieve locaties voor de verwerking. Maar de AVR heeft de gemeente Den Haag al wel gevraagd om de aanvoer van restafval te beperken. Er wordt nog gekeken wat de mogelijkheden hiervoor zijn.
De gemeente Den Haag laat weten dat het in elk geval helpt als stadsgenoten afval, zoals papier, gft, glas en textiel scheiden. Op die manier is er minder restafval.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!