A12 opnieuw bezet door klimaatdemonstranten, weg na half uur weer open

© Regio15
DEN HAAG - Klimaatdemonstranten hebben dinsdag voor de achttiende dag op rij de A12 bezet. Net als bij de eerdere blokkades liepen de activisten rond twaalf uur de Utrechtsebaan op. Binnen een half uur waren alle demonstranten verwijderd door politie, zodat de weg weer open kon.
Sinds 9 september blokkeren demonstranten dagelijks op de Utrechtsebaan. Extinction Rebellion wil hiermee bereiken dat de overheid stopt met 'fossiele subsidies'. Dat zijn belastingmaatregelen die indirect een financieel voordeel opleveren voor fossiel energieverbruik. De actiegroep zegt net zo lang door te gaan met de blokkade van de weg tot de overheid hieraan een einde maakt.
Maandag haalde de politie de demonstranten in twintig minuten van de weg. Ruim 120 mensen werden toen aangehouden. Ook vandaag werd er snel gehandeld. Om 12:07 uur werden de eerste demonstranten al naar een bus geleid en om 12:25 uur zat iedereen in de bus en was de weg weer leeg.

Verboden

Het blokkeren van de snelweg is verboden, benadrukte de gemeente opnieuw. De klimaatactivisten mogen wel op het Malieveld demonstreren.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!