Ook dit jaar winteropvang voor daklozen in Bezuidenhout

Dakloze in de sneeuw
Dakloze in de sneeuw © Straatconsulaat/Ellen Houtman
DEN HAAG - Een voormalige school aan de Rooseboomstraat in Bezuidenhout wordt ook dit jaar gebruikt als opvang voor daklozen tijdens de winter. In het pand kunnen honderd mensen vanaf november tot en met april tijdens koude nachten warm en droog overnachten. Ook krijgen ze er een warme maaltijd en ontbijt en is er begeleiding.
Het gebouw waarin vroeger de Waalse school was gevestigd, werd vorige winter ook gebruikt als nachtopvang. Toen bleek dat het pand daarvoor niet helemaal geschikt was. Daarom wordt nu het een en ander aangepast, meldt de gemeente. Zo wordt een cv-ketel geplaatst, wordt het sanitair in het pand gerealiseerd, wordt de indeling verbeterd en en komt er voor de gebruikers een buitenruimte.
Om overlast te beperken voor de buurt is er extra aandacht voor het schoonhouden van de omgeving van het pand. Verder wordt van en naar de voormalige school in de ochtend en avond een pendelbus geregeld. Om de veiligheid te verbeteren worden rond het gebouw camera's opgehangen. Bovendien is er langer beveiliging.

Wanneer open?

De winterkoudeopvang is een tijdelijke voorziening die alleen onder bepaalde voorwaarden open is. Als de verwachting is dat de gevoelstemperatuur nul graden wordt, opent de voorziening in de vier grote gemeenten gelijktijdig. Bij stijging van de temperatuur sluit de opvang weer.
Wel is besloten om het aantal 'tussendagen' te verlengen naar twee, zodat de opvang open kan blijven bij een korte temperatuurverbetering. Daarnaast is de winterkoudeopvang in ieder geval open in de periode tussen kerst en nieuwjaar.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!