Bas Muijs gegijzeld, mishandeld en beschoten met spijkerpistool

Bas Muijs
Bas Muijs © ANP
DEN HAAG - Acteur en presentator Bas Muijs is in maart van dit jaar gegijzeld, mishandeld en beschoten met een spijkerpistool. Dat bevestigt zijn advocaat. De Hagenaar werd in Arnhem opgesloten in een woning, waar hij bedreigd werd en in een wurggreep werd gehouden.
De 46-jarige Muijs, die al jaren de rol van Stefano Sanders in GTST vertolkt, zou in maart door een de man naar een woning in Arnhem zijn gelokt. Daar zou hij door een 40-jarige Arnhemmer, de nieuwe vriend van zijn ex, zijn gegijzeld. Volgens het Openbaar Ministerie werd de acteur vervolgens geslagen en geschopt en pakte de man Muijs in een wurggreep. Ook schoot de Arnhemmer met een spijkerpistool, waarbij de spijkers langs de benen van de Haagse acteur vlogen.
De Arnhemmer eiste dat de acteur uit Goede Tijden, Slechte Tijden op camera zou vertellen dat hij zijn ex-vriendin in het verleden had verkracht. De man zou deze beelden niet op social media zetten als Muijs hem tienduizenden euro's zou betalen.

'Enorme impact op gezin'

De Arnhemmer is direct na het incident opgepakt en zit sindsdien vast. De verdachte gaf tijdens een eerdere zitting bij de rechtbank in Gelderland aan met Muijs in mediation te willen om iets van herstel te realiseren. Daar heeft de Haagse acteur positief op gereageerd. Mocht dat lukken dan zou de acteur afzien van een schadevergoeding en ook geen gebruik maken van zijn spreekrecht tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak.
In een reactie geeft de advocaat van de Haagse acteur aan dat Muijs verder niet wil reageren. 'Mijn cliënt Bas Muijs is in maart van dit jaar het slachtoffer geworden van een poging doodslag, afpersing en wederrechtelijke vrijheidsberoving in Arnhem. Er is een verdachte opgepakt en de zaak is inmiddels voor de rechter gebracht. Zolang deze zaak onder de rechter is en het onderzoek nog loopt kan mijn cliënt daar niet inhoudelijk op ingaan. Het behoeft geen toelichting dat deze kwestie een enorme impact heeft gehad op Bas en zijn gezin. We hopen dan ook dat de media de privacy van Bas en zijn gezin zal respecteren.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!