Martin van den Goorbergh nieuw raadslid VVD

Van den Goorbergh tekent
Van den Goorbergh tekent © Haagse VVD
DEN HAAG - Martin van den Goorbergh volgt Alexander Roep op als gemeenteraadslid namens de VVD. Roep liet begin deze maand weten dat hij opstapt als raadslid om meer aandacht te besteden aan zijn familie en zijn bedrijf. Van den Goorbergh neemt het stokje over en gaat zich net als Roep bezighouden met de Haagse economie en ondernemerschap.
Van den Goorbergh is naast raadslid ook commercieel directeur bij adviesbureau Kenneth Smit. De gemeenteraad is hem niet onbekend, want van 2010 tot 2014 was hij raadslid in de gemeente Dronten. Ook stond Van den Goorbergh bij de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen op de nummer 11 van de VVD-kieslijst.
Fractievoorzitter Lotte van Basten Batenburg is enthousiast over de deelname van Van den Goorbergh aan de raad: 'We zijn heel blij dat Martin onze fractie komt versterken na het vertrek van Alexander. Martin komt uit het bedrijfsleven, met een frisse blik op de Haagse politiek en een groot hart voor ondernemers. Dat kan de Haagse raad met al zijn ambtenaren -ik mag het zeggen als ambtenaar- goed gebruiken.'

Alexander Roep neemt afscheid

Het nieuwe raadslid wordt bij de gemeenteraad van 5 oktober beëdigd. Dit gaat gepaard met het afscheid van Alexander Roep. Hij geeft aan dat hij het werk als raadslid niet kan combineren met zijn gezinsleven en zijn restaurant Lokaal Duinoord.
'Ik moet concluderen dat dit werk niet te combineren is met het runnen van een horecabedrijf', schreef Roep in zijn afscheidsbrief aan burgemeester Jan van Zanen. 'Ik wil weer de echtgenoot zijn die mijn fantastische vrouw verdient en de pappa zijn die ik voor mijn twee jonge kinderen wil zijn.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!