Uittips: Oktoberfest, herkansing fietsrace Red Bull, Laak Festival en Proef Leidschenveen

© denhaag.com
DEN HAAG - Nadat de fietsrace op de Prinsessegracht vorige week niet door ging, wordt die deze zaterdag toch nog gehouden. Daarnaast is het oktober en dat betekent: Oktoberfest op de Grote Markt. Of ga naar het VISSCH Festival bij de Hofvijver. Wij hebben weer een aantal uittips voor je op een rij gezet.

Red Bull Stalen Ros

Nadat het event vorig weekend last minute werd afgelast, kan het deze zaterdag toch doorgaan: de Red Bull Stalen Ros. Deelnemers bouwden een fiets en moeten daarmee via een parcours met obstakels de eindstreep weten te halen. En dat alleen over de Prinsessegracht bij Den Haag Centraal.
De race begint om 13.00 uur, de deuren gaan om 11.30 uur open. Wil je komen kijken? Dat is gratis.
© Red Bull

Oktoberfest

Jetzt geht's looossss! Dit weekend begint de maand oktober en dat betekent: Oktoberfest! Op de Grote Markt kan je gezellig bier drinken uit grote pullen, schnitzel en worst eten en op de tafel dansen. En dat allemaal onder het genot van gezellige muziek.
Dus trek je Oktoberfest-outfit uit je kast en maak er een feestje van. De deuren zijn open tussen 16.00 en 2.30 uur. Kaartjes koop je aan de deur voor 10 euro, het bandje is het hele weekend geldig. Kom je verkleed in een dirndl of lederhosen, dan mag je gratis naar binnen.

Stadmakersfestival

Op en rond de Leyweg kan je zaterdag tussen 14.00 en 23.00 naar het Stadsmakersfestival. Hét gratis Haagse festival voor mensen die de stad nóg mooier, duurzamer, inclusiever en socialer willen maken.
Laat je inspireren door boeiende sessies van gepassioneerde Stadmakers, doe mee aan workshops om te laten horen wat jij wilt en nodig hebt om de stad leefbaarder te maken. Er zijn ook diverse kraampjes van instanties waarbij je advies kunt inwinnen voor de uitvoering van jouw project. Het festival wordt afgesloten met een knalfeest in het Zuiderparktheater.
Meer weten? Je vindt alle info op de site van het Stadmakersfestival. Let op, voor sommige sessies moet je je aanmelden.

VISSCH Festival

De zevende editie van het Noordzeefestival VISSCH is wordt vrijdag, zaterdag en zondag gehouden langs de Hofvijver. Je vindt er van alles wat de Noordzee te bieden heeft: van schar en wijting tot makreel of tong; en soms slipt er wel eens een zalm of oester doorheen. En je weet wat ze zeggen: vis moet zwemmen. Dus er zijn ook barretjes voor wijn, (speciaal)bier en fris.
Het festival is gratis te bezoeken op vrijdag (15.00 - 22.30 uur), zaterdag (12.00 - 22.30 uur) en zondag (12.00 - 20.00 uur).

Cocktailweek

Geniet van de heerlijkste cocktails tijdens The Hague Cocktail Week die begint op 29 september en duurt tot zondag 8 oktober. Het is de vijfde editie van het festival. Er zijn ook allerlei evenementen, zoals karaoke bij Minglemush en een Cocktailcruise.
In Den Haag doen meerdere bars mee met de cocktailweek: Blue Blood in Hilton Den Haag, Bonobo, By Rem, De Kleine Prins, Gallery 61 (Novotel Den Haag City Centre), The Gyros Club, Kaai 13, La Mian, Den Haag Marriott, Minglemush, The Wings Paradise.

Laak Festival

Op maar liefst achttien locaties in stadsdeel Laak vind je zaterdag tijdens het Laak Festival al het leuks wat de wijk te bieden heeft. Er zijn gratis workshops voor jong en oud over kunst, cultuur, muziek en sport.
Kom bijvoorbeeld langs bij Maakhaven om cultuur te snuiven of kom naar het Puntpark (Drebbelstraat) voor een workshop boksen of graffiti! Van 15.30 tot 19.00 uur is er een knallend feest op het Slachthuisplein. Kom gezellig langs en geniet van muziek van onder andere Johnny Hendriks, de Laak Jammers en JM Fuego onder het genot van hapjes uit de wereldkeuken van Laak!
Het hele programma vind je op de Facebookpagina van het Laak Festival.

Proef Leidschenveen

Ook in Leidschenveen wordt het zaterdag een culinaire middag. Daar begint om 16.00 uur Proef Leidschenveen, met allerlei lokale specialiteiten, live muziek en kinderactiviteiten zoals schminken en een springkussen.
Winkelcentrum Leidschenveen nodigt iedereen uit om te komen genieten van de heerlijke hapjes van lokale ondernemers waardoor je de vertrouwde gezichten van winkelcentrum Leidschenveen ziet. Meer weten? Alle informatie vind je op de site van Winkelcentrum Leidschenveen.
© denhaag.com

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!