Schipper dodelijk ongeluk scholier Tara (12) vervolgd

© ANP
DEN HAAG - Het Openbaar Ministerie gaat een 49-jarige schipper vervolgen voor dood door schuld na het overlijden van Dalton-scholier Tara (12). Zij kwam vorig jaar augustus om het leven tijdens een schoolreisje op een schip bij Terschelling. Door houtrot brak de giek van het historische zeilschip af en kwam terecht op Tara.
Het wordt de schipper verweten dat het schip slecht was onderhouden. 'Uit het strafrechtelijk onderzoek blijkt dat de giek niet op tijd is vervangen', aldus het OM Noord-Nederland.
Er zaten lange 'windscheuren' in het hout van de giek waarin ook water kon blijven staan. Daardoor is de giek gaan rotten. 'Bovendien is de schipper met de boot gaan varen, terwijl meerdere keuringsrapporten van het schip waren verlopen.'

Schoolreisje

Ze zat in de tweede klas van het vwo. Haar school Dalton Den Haag maakt al een jaar of dertig zeiltochten op de Waddenzee, vaak met dezelfde schippers.
Op woensdag 31 augustus waren de leerlingen met in totaal zeven schepen op weg naar de Waddenzee. Rond het middaguur brak plotseling de giek van het schip waar het meisje met ruim tien klasgenootjes op zat.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!