Henri Faasdreef mogelijk nieuwe locatie woonwagenkamp

Foto ter illustratie: ANP
Foto ter illustratie: ANP
DEN HAAG - De gemeente wil aan de Henri Faasdreef in Leidschenveen-Ypenburg een nieuwe woonwagenlocatie met twaalf tot twintig standplaatsen. Omwonenden hebben daar vrijdag een brief over ontvangen. Het plan moet nog langs de gemeenteraad.
De nieuwe plekken zijn in eerste instantie bestemd voor de huidige woonwagenbewoners aan de Energiestraat (Groente- en Fruitmarkt). Die zijn al sinds 2020 met de gemeente in gesprek over een andere woonlocatie. In het coalitieakkoord is opgenomen dat die bewoners een alternatieve plek zouden krijgen. De nieuwe locatie is een braakliggend terrein tussen de nieuwbouw van het ROC Mondriaan en 70 tijdelijke woonunits.
Tot voor kort werd het aantal standplaatsen voor woonwagens minder, maar de behoefte aan de plekken is niet afgenomen. 'Den Haag biedt graag plaats aan elke woningzoekende. Het is daarbij zaak dat we ook de behoefte om te leven in familieverband - het woonwagenleven - erkennen. Ik ben blij dat we met deze nieuwe standplaatsen een stap in de goede richting kunnen zetten. Voor de bewoners aan de Energiestraat en mogelijk ook voor anderen', zegt wethouder Martijn Balster (PvdA).
Maar de bewoners van de Energiestraat zijn nog niet echt te spreken over de nieuwe locatie, blijkt uit de brief naar de gemeenteraad. 'Deze locatie heeft onvoldoende draagvlak bij de bewoners.' Daarom wordt er samen met hun nog aanvullend onderzoek gedaan naar een alternatieve locatie.
In 2021 werd er onderzoek gedaan naar de woonwensen van woonwagenbewoners. Daaruit bleek dat er een tekort was van 60 tot 80 standplaatsen. Daarom is de gemeente op zoek naar uitbreidingsmogelijkheden op bestaande en nieuwe locaties.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!