Onrust in Duindorp door experimenteel theater op straat: 'Doe eens normaal man'

© via Dumpert
DEN HAAG - In Duindorp is afgelopen weekend onrust ontstaan tijdens een repetitie van theatergroep Lokaal69. Acteurs liepen onder meer met dozen op hun hoofd door de straten. De politie kreeg meerdere meldingen binnen over de overlast. Bewoners zouden niet op de hoogte te zijn geweest van de aanwezigheid van de theatermakers.
Een buurman filmde een stukje van de repetitie en was er duidelijk helemaal klaar mee. 'Hee, doe eens normaal man!' zegt hij in een video die op Dumpert staat. 'Ga lekker naar binnen, dit is voor kinderen toch niet uit te leggen.' Vervolgens dreigt hij met het in de brand steken van hun toneellocatie. De groep had een ruimte gehuurd in een oude school aan de Zeezwaluwstraat.
Lokaal69 maakt al meer dan tien jaar locatietheater in Den Haag. 'In drie dagen tijd maken wij een snelkookpanvoorstelling', aldus de website van de toneelgroep.

Vernielingen

De wijkagent laat op sociale netwerk X weten dat het voor bewoners van de wijk vrij verwarrend was. De politie zou ook meerdere meldingen van vernielingen aan het schoolgebouw hebben gekregen. De wijkagent zegt dat de politie onderzoek doet naar de meldingen.
Volgens de wijkagent was de voorstelling eenmalig en zal de groep geen voorstellingen meer verzorgen op deze locatie.

Reactie toneelspelers

Lokaal69 laat in een reactie weten erg geschrokken te zijn van alle onrust en verhalen die de ronde doen. Ze bevestigen inderdaad in het pand aan de Zeezwaluwstraat te hebben gerepeteerd en opgetreden.
'Maar wij hebben echter zeker geen nachtelijke onrust veroorzaakt (wij waren 's nachts ook niet aanwezig) en er is absoluut geen sprake geweest van vernielingen door ons of gebruik van verdovende middelen zoals ergens werd gesuggereerd. Er is eenmalig geklaagd door een buurman tijdens een repetitie in de tuin in de middag, waarna we meteen dit deel van de voorstelling naar binnen hebben verplaatst. We vinden het heel vervelend dat onze repetities vragen hebben opgeroepen bij de buren en onrust hebben veroorzaakt. We hebben achteraf contact gehad met de wijkagent wat goed is afgesloten', aldus de toneelgroep.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!