Bliksemstart ADO resulteert in eenvoudige 0-3 zege op MVV

Jort van der Sande was in Maastricht goed voor de openingstreffer
Jort van der Sande was in Maastricht goed voor de openingstreffer
DEN HAAG - ADO Den Haag heeft MVV Maastricht met speels gemak verslagen. In Limburg zorgden Jort van der Sande, Henri Koudossou en Daryl van Mieghem nog voor rust voor de 0-3 eindstand. ADO is dankzij deze eenvoudige winst gestegen naar de tweede plaats in de Keuken Kampioen Divisie.
Na nog geen tien minuten al op een 0-2 voorsprong staan, dat klinkt haast te mooi om waar te zijn. Toch lukte dit ADO Den Haag bijna twee jaar geleden op bezoek bij MVV. Toen betekende de 2-6 overwinning uiteindelijk de eerste periodetitel van het seizoen. Zo groot als destijds zal de feestvreugde na afloop in de bus vrijdagavond niet zijn, maar blijdschap is er zeker. Ook nu stond er na welgeteld tien minuten een 0-2 voorsprong op het scorebord.
Henri Koudossou knalde de bal in de korte hoek achter doelman Romain Matthys, nadat Jort van der Sande even daarvoor uit een corner de openingstreffer tegen de touwen had gekopt. ADO was heer en meester tegen 'de Sjengen' uit Maastricht. Vorige week lieten de Hagenaren nog twee kostbare punten liggen tegen Telstar. Tegen MVV werden de kansen wél afgemaakt.

ADO op rozen

Kalezic deed dit met één wijziging ten opzichte van het 1-1 gelijkspel tegen de hekkensluiter uit Velsen-Zuid. Tyrese Asante keerde ten koste van Justin Ché terug in de basis, waardoor Koudossou startte op de rechtsbackpositie. En niet zonder resultaat: de 0-2 was zijn eerste doelpunt ooit in het betaald voetbal.
Nadat de Haagse storm in Stadion de Geusselt iets was gaan liggen, gaf ADO de thuisploeg de bal. MVV zag wel een eigen doelpunt van Van Hintum afgekeurd worden vanwege buitenspel, maar veel meer creëerde het niet. ADO bepaalde tot hoever MVV mocht komen, wat vlak voor rust perfect zichtbaar werd. Van der Sande veroverde de bal rond de middencirkel en gaf hem direct mee aan Daryl van Mieghem. De 0-3 voor de theepauze was een feit.

Rode kaart zoek

Het werd een 'niets-aan-de-hand-wedstrijd' voor ADO. Doelman Kilian Nikiema had weinig te doen, al zat de schrik er in de eerste helft wel even flink in. De international van Burkina Faso kwam vervelend neer, waarna verzorging in het veld moest komen. Tim Coremans, die vorige week voor de zekerheid is gecontracteerd als reservedoelman, begon al aan zijn warming-up. Gelukkig voor ADO raakte na Hugo Wentges niet ook Nikiema geblesseerd.
Scheidsrechter Martijn Vos verloor in de eerste helft zijn rode kaart en had als het aan het aanwezige publiek lag ook best zijn fluit mogen verliezen. 'De Sterrendragers' waren boos omdat er niks in Maastrichts voordeel zou worden gefloten. De Hagenaren vonden de 0-3 stand juist wel prima. Het leverde een alles behalve enerverende tweede helft op. De wedstrijd leek haar smaak verloren, nadat het Haagse publiek in de openingsfase nog zo verwend was.

Tweede plaats

Van der Sande probeerde op slag van het Haags Kwartiertje met een schot nog wel wat zout en peper aan de tweede helft toe te voegen, tevergeefs.
De 0-3 zege is de vierde overwinning van het seizoen voor de mannen van Kalezic, die daarmee zes wedstrijden op rij ongeslagen zijn. Volgende week vrijdag neemt nummer twee ADO het in eigen huis op tegen nummer achttien TOP Oss.

MVV - ADO Den Haag: 0-3

0-1 Jort van der Sande
0-2 Henri Koudossou
0-3 Daryl Van Mieghem
Opstelling ADO Den Haag: Nikiema, Van Hintum, Waem, Asante, Koudossou; Sürmeli (c), Klas, Van der Sande, Ideho, Veerman, Van Mieghem
Opstelling MVV: Matthys, Zeegers, Aktas, Coomans, Schenk, Souren (c), Kleinen, Smeets, Slegers, Kostons, Tasçi
Gele kaart: Tyrese Asante
Rode kaart: -
Scheidsrechter: Martijn Vos

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!