Haagse nieuwsfoto van de maand | Burgemeester zwaait naar koning: 'Prachtige foto'

© Martijn Beekman
DEN HAAG - Een blije burgemeester Jan van Zanen zwaait op Prinsjesdag naar de koning in de koets en de koning onder de volkszangers, Frans Bauer, bezoekt een glazen huis in het Laakkwartier. Dat zijn de twee Haagse nieuwsfoto's van de maand september.

Burgemeester zwaait naar de koning

'Het is een prachtige foto', zegt Ineke Middag, directeur van museum Beeld en Geluid Den Haag. Martijn Beekman maakte deze foto van burgemeester Van Zanen die zwaait naar de Glazen Koets tijdens Prinsjesdag.
De foto is perfect getimed. 'Je ziet precies Van Zanen in dit kader. Het is eigenlijk een foto in een foto, hartstikke grappig', aldus Middag. En ook de blik van de burgemeester is onbetaalbaar. 'Hij kijkt echt heel blij, het is niet alleen beroepshalve.
© Martijn Beekman

Frans Bauer bezoekt Laakkwartier

Het helpt om bekende Nederlanders uit te nodigen voor een evenement, want dan komt er pers op af. Dat blijkt uit deze foto tijdens een evenement van Stichting Lezen en Schrijven. Op het Jonckbloetplein stond een glazen huis om aandacht te vragen voor taal en laaggeletterdheid.
© Owen O’Brien (ANP/Hollandse-Hoogte)
Het glazen huis werd gebruikt om het onderwerp te promoten en Frans Bauer werd uitgenodigd. 'Dan komt dus ook de pers', zegt Middag daarover. Volgens haar is Bauer een goede gast om uit te nodigen. 'Hij spreekt vanuit zijn hart.'
De foto vertelt volgens Middag vooral dat het loont om een bekend persoon uit te nodigen voor je evenement. 'Anders moet je heel erg trekken om er aandacht voor te krijgen. Je hebt zo iemand als Frans Bauer nodig als ambassadeur.'
Dagelijks worden er vele nieuwsfoto's gemaakt, beelden die een verhaal vangen en vertellen. Op Den Haag FM worden elke eerste maandag van de maand twee beeldbepalende Haagse nieuwsfoto's van de afgelopen maand besproken met het ANP en Beeld en Geluid Den Haag.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!