Klimaatdemonstranten blokkeren A12 voor 24ste dag op rij

© Regio15
DEN HAAG - Tientallen demonstranten van Extinction Rebellion zijn maandag rond 12.00 uur weer de Utrechtsebaan opgelopen. Verkeer kon daardoor tijdelijk niet via de Utrechtsebaan de stad uit. Tegen 13.00 uur waren alle demonstranten de weg af en ging die weer open.
De politie heeft de actievoerders maandag vrij van de weg gehaald, ze werden daarna in bussen weggevoerd. In totaal zijn er 79 mensen opgepakt.
Voor Extinction Rebellion is het de 24ste dag op rij dat aanhangers de A12 blokkeren. De klimaatactiegroep zegt pas te stoppen met de blokkade als de regering stopt met de zogeheten fossiele subsidies. Het gaat om regelingen als belastingkortingen en accijnsvrijstellingen voor de fossiele industrie. Volgens het kabinet gaat dat jaarlijks om zo'n 39,7 miljard tot 46,4 miljard euro.

Tunnelbak

Vorige week konden de demonstranten een paar keer doorlopen naar de tunnelbak, ter hoogte van de Tweede Kamer. Er waren toen niet genoeg agenten beschikbaar voor de demonstratie. Afgelopen weekend begonnen agenten wel weer vrij snel met het aanhouden van actievoerders. In totaal werden er dit weekend zo'n 1000 mensen opgepakt.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!