Duinoord krijgt meer fietsvakken: 36 parkeerplekken voor auto's verdwijnen

© gemeente Den Haag
DEN HAAG - Er komen meer fietsparkeerplekken bij in Duinoord. Het is de bedoeling dat 36 parkeerplekken voor auto's verdwijnen om ruimte te maken voor 466 plekken voor het parkeren van je fiets. De gemeente is nu bezig met de uitwerking van het plan.
Het idee voor meer fietsplekken ontstond na een bewonersenquête voor de wijk Duinoord. Uit onderzoek bleek dat buurtbewoners het vervelend vinden dat fietsen op de stoep geparkeerd staan. De gemeente ging hierna met de buurt in gesprek over meer ruimte voor het parkeren van de fiets.
Wethouder Robert van Asten (D66) vindt het belangrijk dat Den Haag een fijne fietsstad is. 'Bijvoorbeeld door goede fietspaden aan te leggen en door het versterken van de veiligheid voor onze fietsers. Ook zetten we vol in op de beschikbaarheid van parkeerplekke voor fietsen. Dit voorkomt dat straten er rommelig uitzien en mensen worden gehinderd door fietsen op de stoep', stelt hij.

Voorjaar 2024

De plannen zijn tussen 5 oktober en 16 november in te zien via deze site van de gemeente. Ook komen er nog twee inloopmomenten, daarvoor worden bewoners en ondernemers uitgenodigd.
In november moet het definitieve plan klaar zijn. Het is de bedoeling dat de werkzaamheden volgend voorjaar beginnen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!