Dronken automobilist is goudeerlijk tegen politie: Ik heb een vuurwapen, een mes en wiet bij me

Foto ter illustratie: ANP
Foto ter illustratie: ANP
DEN HAAG - Een automobilist was onlangs tijdens een controle wel heel eerlijk tegen de politie. Hij bekende tegenover agenten niet alleen dat hij gedronken had en meerdere zakjes wiet bij zich had, hij zei ook dat hij een vuurwapen en een mes had. 'Eerlijkheid duurt het langst…. Maar helaas voor deze man, het verblijf in zijn cel ook', schrijft de politie Zuiderpark op Facebook.
Tijdens een rondje door Moerwijk aan het eind van hun dienst, zien agenten een auto rijden zonder verlichting. Ze checken het kenteken in hun systeem en zien dat de eigenaar van de auto geen geldig rijbewijs heeft. Dus besluiten ze met hem te gaan praten.
De man stopt de auto en zegt meteen eerlijk dat hij geen rijbewijs heeft. Ook had hij door dat zijn lampen niet aan waren. De agenten zien een joint liggen en ruiken alcohol, dus vermoeden dat de man niet meer heel helder is. De bestuurder bekent dat hij een paar biertjes op heeft en moet een blaastest doen. Die was veel te hoog.

Man zegt kalm: een vuurwapen

Daarop vragen de agenten of hij nog meer dingen in zijn auto heeft liggen die niet mogen. Hij knikt richting de achterbank waar de agenten een doosje met veel zakjes wiet vonden. De agenten besluiten nog een extra check van de auto te doen als de man opnieuw wat opbiecht. 'Hij zei zachtjes dat hij nog iets bij zich had wat niet mocht', aldus de agenten in de Facebookpost van begin september.
Ze vragen hem wat hij nog meer bij zich heeft. 'En de man zegt heel kalm: een vuurwapen.' Maar daar blijft het niet bij. 'Ook zegt hij eerlijk dat er nog een mes in zijn broekzak zat.' Zowel het vuurwapen en het mes vinden de agenten.

Wapens en illegaal vuurwerk

De bestuurder wordt aangehouden en moet mee naar het bureau. Bij de man thuis vindt de recherche nog veel meer wapens en munitie, waaronder een shotgun en meerdere handvuurwapens. Ook vinden ze er illegaal vuurwerk, een gestolen fiets en verdovende middelen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!