Man (39) opgepakt voor rommelen met pinautomaten

Zo ziet een cashtrap eruit
Zo ziet een cashtrap eruit © politie
DEN HAAG - Een man van 39 is opgepakt voor het rommelen met pinautomaten. Hij plaatste in het centrum zeker tien zogenoemde cashtraps. Daardoor kregen mensen die gingen pinnen hun geld niet. De verdachte werd vorige week donderdag op heterdaad betrapt in Rotterdam.
Onlangs ontdekte de politie in het centrum van Den Haag meerdere van die cashtraps. 'Het geld blijft vastzitten tussen de uitgifte van de geldautomaat en de cashtrap waardoor de automaat in storing gaat', zei de politie toen. 'Hierdoor krijgt u dus niet het geld dat u heeft opgenomen.' Ook in Rijswijk en Nootdorp was het raak.
De politie onderzoekt of de man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, betrokken is bij meerdere gevallen van deze diefstal. De verdachte is maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris, die besloot dat hij langer vast blijft zitten.

Let op de pinautomaat

Een cashtrap is een metalen plaatje dat wordt geplaatst op de geldmond van een geldautomaat waardoor het gepinde geld vast komt te zitten. Dit plaatje wordt inclusief het geld op een later moment opgehaald. De ontdekkingen in Den Haag werden gedaan na meldingen van Geldmaat, die kregen seintjes dat de geldautomaat het niet meer deed. Vooralsnog zijn er geen aangiftes hierover binnengekomen bij de politie.
Wil je voorkomen dat zoiets je overkomt? Bekijk dan voordat je gaat pinnen hoe de geldmond van de automaat eruit ziet. Wanneer je een metaal plaatje ziet ga dan niet pinnen en bel de politie. Die adviseert ook om altijd aangifte te doen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!