Laat grote takken en snoeihout gratis ophalen tijdens Haagse takkenroute

© Gemeente Den Haag
DEN HAAG - Wie zijn tuin de komende tijd winterklaar wil maken, hoeft niet zelf te sjouwen met grote takken. Het is namelijk weer tijd voor de Haagse takkenroute. Van 9 oktober tot en met 17 november haalt de gemeente gratis jouw tuinafval op dat te groot is voor de gft-container.
Klein snoeiafval en bladeren kun je gewoon in de groene container doen, maar grote takken passen daar vaak niet in. Daarom haalt de gemeente van 9 oktober tot en met 17 november gratis het grote tuinafval op. Je moet daar wel even een afspraak voor maken.
Van het snoeihout wordt compost gemaakt, dat weer gebruikt wordt voor parken en tuinen. 'Door tuinafval apart aan te bieden, werk je dus mee aan een beter milieu, aldus de gemeente. Je kan in principe het hele jaar je grote tuinafval laten ophalen, maar dat wordt dan verbrand. De Takkenroute is er twee keer per jaar, in het voorjaar en najaar.

Zo leg je het klaar

- Bind het snoeihout samen. Maar maak het pakket niet langer dan 1,2 meter.
- Boomstammen en takken mogen maximaal een doorsnede van 20 centimeter hebben
- Bied uw snoeihout voor 07:45 aan langs de weg op de dag van uw afspraak.
Meer weten? Kijk dan op de afvalpagina van gemeente Den Haag

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!