Utrechtsebaan twee uur geblokkeerd door demonstranten

Klimaatdemonstranten hebben tunnelbak weer bezet
Klimaatdemonstranten hebben tunnelbak weer bezet © Regio 15
DEN HAAG - Opnieuw werd de Utrechtsebaan bezet door klimaatdemonstranten. Automobilisten konden daarom vandaag Den Haag vanaf 12.00 uur niet verlaten via de A12. De rijbanen de stad in waren wel open. Omstreeks 14.00 uur greep de politie in en werden demonstranten van de weg gehaald: 110 mensen werden aangehouden.
Het was de 26e dag op rij dat de activisten de snelweg blokkeerden. Omdat er aanvankelijk weinig politie aanwezig was, konden zij net als voorgaande dagen de tunnelbak inlopen. Na twee uur kwamen er meer agenten. Die begonnen vervolgens de demonstranten - waarvan er veel waren verkleed als dier - te verwijderen.
Extinction Rebellion demonstreert al sinds 9 september dagelijks op de A12. De groep zegt pas te stoppen met de blokkade als de regering stopt met de zogeheten fossiele subsidies. Het gaat om regelingen als belastingkortingen en accijnsvrijstellingen voor de fossiele industrie. Volgens het kabinet gaat dat jaarlijks om zo'n 39,7 miljard tot 46,4 miljard euro.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!