Column Marcel Verreck: Leve de bieb! Leve Jacqueline van Beek!

Marcel Verreck
Marcel Verreck © Den Haag FM
DEN HAAG - Marcel Verreck spreekt in zijn wekelijkse column in het politieke radioprogramma Spuigasten op Den Haag FM zijn stadsgenoten toe.
Deze column is een ode aan Jacqueline van Beek. Zij nam deze week afscheid, hier in haar bibliotheek, vanwaar wij dit programma ook uitzenden. Zo’n veertig jaar heeft Jacqueline de bibliotheek gediend en daar als vrolijke spin in vele webben de meest uiteenlopende heldendaden verricht. Natuurlijk, veel mensen uit haar enorme netwerk kennen Jacqueline van Beek en weten van haar charmante slagvaardigheid, maar het is goed om in deze tijden van schreeuwende politici en andere lawaaierige mediafiguren het licht te laten vallen op mensen die onverdroten zaken bedenken, regelen en mogelijk maken.
Jacqueline is zo iemand. En ik weet dat ze op een openbare loftuiting als deze niet zit wachten, dat haar wangen bij deze woorden wellicht wat roder worden dan normaal, maar ja, Jacqueline, het moet. Want jij en zoveel andere min of meer stille krachten maken het mogelijk dat de wereld toch telkens een stukje mooier gemaakt kan worden.
Bekijk hier de volledige column.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!