Uittips Den Haag: Haagse Popweek, Fashionweek, Art the Hague en dansen op daken

DEN HAAG - Muziek, mode- en kunstliefhebbers kunnen hun hart ophalen. Met de Haagse Popweek, The Fashionweek en Art The Hague belooft het een gezellig en cultureel weekend te worden. En er is van alles te doen op de daken van de stad. Wij hebben de leukste uittips weer voor je op een rijtje gezet.

Haagse Popweek

Het is weer tijd voor de Haagse Popweek! Vanaf vrijdag staan Haagse muzikanten een week lang in de schijnwerpers.
Er wordt vrijdagmiddag feestelijk afgetrapt met een optreden van Haagse nummers op de klokken van de Grote Kerk. Yellofox, Pineapple Kid en Sky Feliz hebben elk één van hun nummers geselecteerd om te laten vertolken door beiaardier Gijsbert Kok.
's Avonds organiseert 3VOOR12 de Den Haag Clubtour. Onder meer Amare, de Openbare Bibliotheek, Kompaan Binnenhaven, de Zwarte Ruiter en het Paardcafé bieden een podium aan opkomende en gevestigde Haagse namen. Wie optreden is nog geheim, maar dat wordt binnenkort bekendgemaakt op de socials van 3VOOR12.
Naast optredens zijn er het hele weekend workshops en talks met muziekprofessionals. Zo is er een workshop AI produceren en kun je leren hoe je zelf concert visuals maakt.
Op de website van Haagse Popweek zijn alle workshops en het programma te vinden.

Fashionweek

Den Haag staat dankzij The Fashionweek niet alleen in het teken van muziek, maar ook van mode. Er zijn catwalkshows, tentoonstellingen, workshops en nog veel meer.
Dit jaar is er speciale aandacht voor koninklijke mode met de bijzondere modetentoonstelling op het Lange Voorhout: Lange Voor Haute Couture. In het chique Hotel des Indes vindt een modeshow plaats gebaseerd op het werk van kunstenaar Escher en ook dit jaar wordt de The Fashionweek Talent Award weer uitgereikt tijdens een spectaculaire modeshow vol jong modetalent.
Modeshow Escher
Modeshow Escher © Dutch Fashion Embassy

Uit je Dak!

We hebben in Den Haag 17 kilometer - dat is 17 keer het Zuiderpark - aan dak. Volgens de gemeente kan die ruimte gebruikt worden voor meer groen, energieopwekking en ontmoetingsplekken. Tot en met 22 oktober worden er daarom allerlei evenementen georganiseerd om te laten zien wat er allemaal mogelijk is boven onze plafonds.
Zaterdag kan er om 19.30 en om 20.30 uur op het dak van het Paard meegedanst worden met een elektronische liveset met spoken word. Via een koptelefoon luister je naar de nummers en kun je ondertussen genieten van het adembenemende uitzicht.
Voor de overige evenementen van Uit je Dak, kun je het programma bekijken.

Art The Hague

Dit weekend is de alweer tiende editie van Art The Hague. De kunstbeurs laat werk zien van internationale, maar ook jonge kunstenaars die niet zo lang geleden de academie hebben verlaten. Art The Hague werd woensdag officieel geopend door nachtburgemeester Pat Smith en is tot en met zondag elke dag open voor publiek.
© Art The Hague
Zaterdag is er om 14.30 een voordracht van Joris Escher. In een negentiende-eeuwse Chinese lakdoos vond Joris twee tekeningen van zijn oudoom, de wereldberoemde graficus M.C. Escher. De bladen hebben al minstens 90 jaar het licht niet gezien. Joris vermoedt dat deze vroege studies een sleutel vormen in de ontwikkeling van Escher als kunstenaar en begint een ontdekkingsreis. Wie was zijn oudoom? Hoe werd hij Escher?

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!